Corona en thuisonderwijs

Beste ouders,

Hierbij een pagina voor u, om u te helpen uw en onze kinderen les te geven. Dit onverwachte thuisonderwijs is niet makkelijk en u heeft er niet om gevraagd.

Wij willen u hierbij zo veel mogelijk tips en andere informatie geven, die u kunt inzetten om deze periode makkelijker en leuker te maken.

Tips

Graag geven we u ook een paar praktische aanwijzingen met betrekking tot de lesstof die u voor uw kind(een) hebt(heeft) ontvangen:

  • Groep 3/4 hoeft niet de hele tekst op te kunnen zeggen die meegestuurd is (begin met 1 a 2 verzen, als ze het kennen kan het uitgebreid worden).

  • Focus op taal, spelling, lezen en rekenen.

  • Kinderen zijn gewend om zelfstandig te werken: groep 1/2 kan 15 minuten zelfstandig aan het werk zijn, zonder vragen te stellen, groep 3/4 in ieder geval 20 minuten en in groep 8 kan wel een half uur zelfstandig werken zonder een vraag te stellen aan ouders.

  • Kinderen zijn gewend om datgene wat ze niet begrijpen even over te slaan. Wanneer ze hierover vragen kunnen stellen, kunnen ze dit alsnog gaan maken.

  • De uitleg van een hele reken- of taalles kan in één keer gegeven worden, dus alle opdrachten even bespreken. Vervolgens kunnen de kinderen hier zelfstandig mee aan het werk.

Tenslotte: Wat deze situatie ons gaat brengen weten we niet. Voor ons is de toekomst verborgen. We hopen dat deze periode snel voorbij is. Vanmiddag lazen we met elkaar psalm 91. Wat een geweldig bemoediging te geloven dat wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten, niet hoeft te vrezen.

Heel veel wijsheid en sterkte met uw thuisschool!

Hans Roodbeen

Op deze site staat informatie

van de overheid

Website van de GGD

van Noord- en Oost-

Gelderland

Elke dag een masterclass op Klokhuis. Er zitten leuke tussen!

Aan de rechterkant van deze website staan ongelooflijk veel ideeën voor ouders.

Bezig rond Bijbelmomenten

Wat moet ik denken van het Coronavirus?

Mooie, Bijbelse, uitleg

Elke schooldag om 9.00 uur een Bijbelvertelling

Kernbegrippen van het geloof uitgelegd

Wat is het coronavirus nu eigenlijk. Uitgelegd voor kinderen.

Neem gerust contact met ons op

Grevengoedlaan 109

7009 DZ Doetinchem

☎ 0314 - 32 31 35

directie@bsdewijngaard.nl

© Copyright 2018